Bel ons

Regio Schilde | Allure Real Estate

Regio Schilde

Schilde

Schilde -’s Gravenwezel, Parel van de Voorkempen, is een leuke, groene gemeente 15 km ten noorden van Antwerpen. Het is één van de bosrijkste gebieden van de Voorkempen met heel wat oude hoeven, kastelen, oude domeinen en ontspanningsgelegenheden. De gemeente ligt in het Schijnbekken en telt ruim 19.500 inwoners waarvan ruim 13.100 inwoners wonen in de deelgemeente Schilde en ruim 6400 in deelgemeente 's-Gravenwezel. In 2008 werd Schilde de meest aangename gemeente in Vlaanderen bevonden. U kunt er lange en ontspannende fiets- en wandeltochten maken of rustig ronddolen op een uitgestrekt kasteeldomein en genieten van mooie weide- en boslandschappen.

Openbaar vervoer: ALL ROADS LEAD TO Schilde

Openbaar vervoer: ALL ROADS LEAD TO Schilde

Voor de bus worden verschillende trajecten bediend. Via de website van De Lijn vind je een overzicht van alle dienstregelingen per lijn. (Daarnaast kan je via de routeplanner ook je route voor trein, tram én metro berekenen).

Onderwijs: LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

Divers aanbod van scholen.  Er zijn 5 kleuter- en lagere scholen waarvan een openluchtschool en 2 secundaire scholen.

Onderwijs: LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW
Sport: LET’S GO !

Sport: LET’S GO !

De sportmogelijkheden zijn hier eindeloos : fitnessen, voetallen, hockey, vissen, paardrijden, voetballen…. In het park kan je prachtig joggen, oefeningen doen met de fit-o-meter… 

Rinkven golf course

Er is ook een prachtige golfclub met clubhuis en met maar liefst een 36-holes golf course baan: Rinkven.  Het eerste wat je opvalt op het hele domein van Rinkven is de stilte en de natuurlijke schoonheid. Hoewel het terrein een rijkdom heeft aan verschillende boomsoorten – eiken, berken en naaldbomen – maken voornamelijk de vele mooie beuken (waarvan er een aantal nauw betrokken wordt in het spel) indruk. Het natuurlijke venlandschap is nog duidelijk zichtbaar dankzij enkele grote waterpartijen, die in een op drie holes voor een extra uitdaging zorgen.

Museum van Albert Van Dyck

Voor de kunstliefhebbers is er in Schilde het Museum Albert Van Dyck was één van de vaandeldragers van het animisme. De prachtige landschappen van Schilde inspireerden hem meer dan 20 jaar lang. Schilde heeft bijna 300 werken van Van Dyck in bruikleen van de Vlaamse Gemeenschap.

Museum van Albert Van Dyck
Kasteeldomein Schildehof

Kasteeldomein Schildehof

Het gemeentelijk domein Schildehof is een historisch kasteeldomein waar u kunt genieten van het parklandschap met vijver en een uitgestrekt bosgebied. Neem ook eens een kijkje aan de Oranjerie of doe de fit-o-meter.

Kruidentuin Dodoens

In domein Schildehof bevindt zich ook de Dodoenstuin. Deze tuin is een reconstructie van een 16de eeuwse renaissancetuin met kruiden uit het ’Cruydeboeck‘ van Rembert Dodoens. Ook de Bloemen- en insectentuin vindt u in Schildehof.

Kruidentuin Dodoens
Kasteel van ‘s-Gravenwezel

Kasteel van ‘s-Gravenwezel

Dit kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw. Het heeft een dubbele omwalling en staat in een prachtig park. De ronde hoektoren stamt uit de 14e eeuw, de oost- en noordgevel zijn dan weer gotiek uit de 15e eeuw. Het barokke poortgebouw werd in de 17e eeuw neergezet. Het kasteel is dus zeker de moeite voor liefhebbers van verschillende stijlen. Het wordt bewoond door antiquair Axel Vervoordt. Het kasteel is dus privébezit en niet toegankelijk voor publiek.

Koetsen, hoven en oude hoeven

’s-Gravenwezel en Schilde bezitten ook enkele historische hoeven, waaronder de Molenhoeve, De Brakken, De Dobbelhoeve, De Couwenberghoeve, Duyvendaelhoeve, enz... Velen zijn beschermd als monument of dorpsgezicht.

Koetsen, hoven en oude hoeven
Heemkunde

Heemkunde

Heemhuis De Drie Rozen in ’s-Gravenwezel heeft een museum voor heem- en volkskunde. Het museum is ondergebracht in drie Kempische werkmanswoningen van rond 1805-1850. U kunt er een verzameling van streekgebonden gebruiksvoorwerpen uit het verleden bewonderen. Aan het museum is ook een documentatiecentrum verbonden.

Historische wandeling of fietstocht

Heemkundige Kring Scilla en gemeente Schilde stellen brochures ter beschikking om een historische wandeling of fietstocht doorheen Schilde te kunnen plannen. De brochures met wandelkaart haalt u op in de bibliotheek of bij de dienst cultuur of online bij de website van de gemeente Schilde.

Historische wandeling of fietstocht
Eten en drinken : SCHILDE SCHITTERT!

Eten en drinken : SCHILDE SCHITTERT!

In Schilde zijn er meerdere hippe ontbijt- en lunchplekjes, de mogelijkheden voor dineren zijn eindeloos gaande van een kleine hap tot uitgebreide sterren diners.

Vraag je gratis schatting aan