Bel ons

Regio Schoten | Allure Real Estate

Regio Schoten

Schoten

Schoten is een groene gemeente in de Noorderkempen met een oppervlakte van 2956 hectare. op gemiddeld 10 km van het centrum van de stad Antwerpen.

Openbaar vervoer  : ALL ROADS LEAD TO SCHOTEN

Openbaar vervoer : ALL ROADS LEAD TO SCHOTEN

Voor de bus worden verschillende trajecten bediend. Via de website van De Lijn vind je een overzicht van alle dienstregelingen per lijn. (Daarnaast kan je via de routeplanner ook je route voor trein, tram én metro berekenen.)

Onderwijs : LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

Schoten beschikt over een groot aanbod lagere scholen waaronder een openluchtschool, die in bijna alle gevallen ook een kleuterafdeling hebben. Ook zijn er verschillende secundaire scholen. Tip voor wie moeilijk kan kiezen:  Jaarlijks in maart stellen alle scholen zich voor op een scholenbeurs.  Een volledig en up to date aanbod vind je ook via www.onderwijskiezer.be.

Onderwijs : LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW
Sport : LET’S GO !

Sport : LET’S GO !

Tennis, voetbal, paardensport, handbal, yoga ... Schoten telt heel wat sportclubs in verschillende disciplines. In dat aanbod vind je vast en zeker iets naar je zin. Ook  worden er regelmatig sportkampen georganiseerd.

G-Sport : Sporters met een handicap kunnen zich in Schoten uitleven in verschillende sporttakken : jiujitsu, korfbal, basketbal, rolstoelbasketbal, voetbal, boccia, petanque, waterski...

Voor 50- plussers organiseert Schoten een speciale “sporteldag” : Op deze dag heb je de kans om te proeven van verschillende sporten, speciaal voor 50-plussers. Je maakt een keuze uit verschillende sporten, kan plezier maken met je leeftijdsgenoten en rustig genieten van de omgeving en het gezelschap.​

Natuurgebieden : THE GREEN FIX !

Botermelck - La Garenne

Het meest imposante natuurgebied in Schoten (en ook over de gemeentegrenzen met Brecht en Schilde) is het natuurdomein Botermelck - La Garenne en is 450 ha groot. 

Park Vordenstein is een mooie wandelpark van 110 ha wordt beheerd door het Vlaams gewest.  De oranjerie van het verdwenen kasteel Vordenstein is volledig gerestaureerd en doet dienst als restaurant. Het project 'Lunchroom Steffie' werkt met autistische jongeren.

Kasteel van Schoten in de Kasteeldreef doet dienst als cultuurcentrum en is omgeven door 40 ha grote park, sportvelden, speeltuin en horeca.

Peerdsbos

Het Peerdsbos meet 135 ha, waarvan het grootste deel op Schotens grondgebied. Het is er heerlijk wandelen en sporten.  Doorheen het park stroomt de Laarsebeek.

Kanalen
Schoten wordt doorsneden door twee kanalen. Er is het Kanaal Dessel-Schoten, ook wel Kempisch kanaal of Schoten-Vaart genoemd en het Albertkanaal. De Schoten-Vaart is uitgegroeid tot een recreatieve waterloop met mooie fietspaden, pittoreske bruggetjes en een jachthaven. 

Natuurgebieden : THE GREEN FIX !
Cultuur: CULTURE UP!

Cultuur: CULTURE UP!

Kasteel van Villers - Villerslei

De toren dateert uit het jaar 1267.  De abdij van Villers speelde een belangrijke rol in de Schotense geschiedenis.

Sint-Cordulakerk

Met een gotisch koor en kruisbeuk uit de 15de eeuw.  De Sint-Cordulakerk wordt in 2016 grondig gerenoveerd.

Boeddhistische tempel

Het eerste Tibetaanse centrum werd in 1975 opgericht in een Antwerpse privéwoning onder de supervisie van Lama Ogyen. In 1992 verhuisde het centrum naar Schoten, omdat de eerste ruimte in Antwerpen te klein was geworden. De tempel werd aanvankelijk ingericht in een voormalig atelier. Er werd een stoepa (1994) gebouwd en een nieuwe tempel (1998) in Tibetaanse stijl. De tempel is bekend onder de naam 'Tibetaans Instituut Karma Sonam Gyamtso Ling'.

Marktplein - Markt

Het marktplein wordt omgeven door zuilen en in het midden staat er een Uilenspiegelfontein. Een gekend evenement is “De Scheldeprijs”, een eendaagse wielerwedstrijd in Vlaanderen waarvan de aankomst altijd is op de Markt.

 

Eten en drinken : SCHOTEN SCHITTERT !

Daar horen vanzelfsprekend ook leuke eet- en drankgelegenheden bij. Voor ontbijt, lunch, brunch, diner of café…. er zijn heel veel toffe horecazaken. Van take-away tot toprestaurant, van eenvoudig tot culinair spektakel …Schoten has it !

Eten en drinken : SCHOTEN SCHITTERT !
Vraag je gratis schatting aan