Bel ons

Regio Kapellen | Allure Real Estate

Regio Kapellen

Kapellen

De gemeente Kapellen bestaat uit 5 verschillende wijken: Kapellen-centrum, Putte, Kapellenbos, Hoogboom en Zilverenhoek.

Openbaar vervoer  : ALL ROADS LEAD TO KAPELLEN

Openbaar vervoer : ALL ROADS LEAD TO KAPELLEN

Voor de bus worden verschillende trajecten bediend. Via de website van De Lijn vind je een overzicht van alle dienstregelingen per lijn. Daarnaast kan je via de routeplanner ook je route voor trein, tram én metro berekenen. 

In Kapellen kan je in het centrum de trein nemen bij Station Kapellen. Lijn 12 (Amsterdam – Parijs) van het spoorwegnetwerk van de NMBS doorkruist immers Kapellen. De dienstregeling vind je terug op de website van de NMBS.

Onderwijs : LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

In Kapellen vind je vijf basisscholen en drie middelbare scholen. Ook wie levenslang wil leren kan in deze gemeente terecht voor kunst - en volwassenenonderwijs. Voor een uitgebreid overzicht van scholen verwijzen we u naar de onderwijsgids op de website van de gemeente Kapellen.

Onderwijs : LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW
Sport : LET’S GO !

Sport : LET’S GO !

In Kapellen zijn er uitgebreide mogelijkheden om te sporten. Zo zijn er onder andere in het gemeentepark petanquebanen, tennisvelden, een atletiekpiste. Er is een zwembad, een sporthal, voetbalpleinen en er zijn talrijke sportclubs.

Golfbaan : ROYAL ANTWERP GOLFCLUB

Zin om even een balletje te slaan op een adembenemend golfterrein? Dan is Royal Antwerp Golfclub zeker een aanrader. Het is de thuishaven van de oudste golfbaan van België, opgericht in 1888. De club is daarmee ook de op één na oudste op het Europese vasteland. Ze beschikt over een 18 holes baan en een 9 holes baan op een boogscheut van Antwerpen.

De 2 banen Tom Simpson Course (18 holes) en Dormy House Course (9 holes) liggen op redelijk vlak terrein te midden van het Kapellen bos. Een makkelijk wandelbaar parcours met heel wat mooie uitdagingen, zoals de strategisch geplaatste bunkers en nauwe fairways tussen de bomen, staat het hele jaar door garant voor een aantrekkelijke golfronde.

Golfbaan : ROYAL ANTWERP GOLFCLUB
Groene gemeente : GROEN, GROENER, GROENST !

Groene gemeente : GROEN, GROENER, GROENST !

Kapellen staat op het vlak van groen in de Vlaamse top 10. Wie het geluk heeft Kapellen vanuit de lucht te bekijken, zal zien dat ruim 3/4 van het grondgebied groen kleurt. Kapellen beschikt dan ook over een schat aan bossen en natuurgebieden.

Spoorfietsen IN HET SPOOR VAN DE MILITAIREN

Spoorfietsen IN HET SPOOR VAN DE MILITAIREN

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Fiets dan mee 'in het spoor van de militairen', van Kapellen naar Brasschaat en terug.

Neem plaats op een spoorfiets, luister nog even naar de instructies en trap 5 km, tot Kamp Noord in Brasschaat. Onderweg rij je door het bos in een historisch waardevol en ongerept landschap. Zo fiets je onder meer door natuurgebied De Uitlegger en over de befaamde Antitankgracht, die tussen de twee wereldoorlogen werd aangelegd.

Kastelen

Bij een bezoek aan Kapellen springen de talrijke kastelen onmiddellijk in het oog. Zij hoorden toe aan adellijke families die hier hun residentie hadden. Verschillende kastelen overleefden de tand des tijds niet, maar gelukkig bleven er toch een zeventigtal bewaard. In de voorbije halve eeuw kregen ze haast allemaal een andere functie.

Kastelen
BEELD - SCHOON

BEELD - SCHOON

Kapellen heeft op gebied van kunst een en ander te bieden. Her en der in de gemeente staan er kunstwerken die door iedereen te bewonderen zijn. Sommige dateren van lang geleden, andere zijn vrij recent. Op de website van de gemeente Kapellen vind je een overzicht van wat je aan monumenten kan terugvinden.

Winkelcentrum SHOP TILL YOU DROP!

Kapellen heeft een eigen winkelcentrum : Promenade.

Meer informatie over de winkels en evenementen vind je op de website van het winkelcentrum : www.promenadekapellen.be

Winkelcentrum SHOP TILL YOU DROP!
Eten en drinken : KAPELLEN BRUIST!

Eten en drinken : KAPELLEN BRUIST!

Kapellen is een bruisende gemeente. Daar horen vanzelfsprekend ook leuke eet- en drankgelegenheden bij. Voor ontbijt, lunch, brunch, diner of café…. er zijn heel veel toffe horecazaken. Van take-away tot trattoria, van vegan tot veehoeve, van eenvoudig tot culinair spektakel …we’ve got it !

Vraag je gratis schatting aan