Bel ons

Regio Brecht | Allure Real Estate

Regio Brecht

Brecht

De Kempense gemeente Brecht telt ongeveer 28.000 inwoners verdeeld over Brecht zelf en de deelgemeenten Sint-Job -in-'t-Goor, Overbroek en Sint-Lenaarts.

Openbaar vervoer : ALL ROADS LEAD TO BRECHT

Openbaar vervoer : ALL ROADS LEAD TO BRECHT

De gemeente Brecht goed bereikbaar en  wordt van zuid naar noord doorsneden door de snelweg A1/E19 tussen Antwerpen en het Nederlandse Breda. Brecht heeft twee op- en afrittencomplexen, in Sint-Job-in-'t-Goor en Brecht-centrum.

Voor de trein is langsheen hogesnelheidslijn 4 in Brecht het station Noorderkempen gelegen, dat tevens dienst doet als een regionaal knooppunt voor busvervoer. Treinreizigers kunnen in Brecht (nog) niet op de hogesnelheidstrein stappen, maar wel reizen richting Antwerpen en Breda met directe treinen naar Brussel, Amsterdam en Den Haag. De dienstregeling vind je terug op de website van de NMBS.

Voor de bus worden verschillende trajecten bediend. Via de website van De Lijn vind je een overzicht van alle dienstregelingen per lijn. Daarnaast kan je via de routeplanner ook je route voor trein, tram, metro én bus berekenen. 

En zelfs met de boot  : Het kanaal Dessel-Schoten stroomt als een blauwe ader door Brecht en verbindt er de verschillende deelgemeenten.

Onderwijs : LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

Brecht biedt een tal van onderwijsinstellingen alsook voor- en naschoolse kinderopvang. Tekenacademie en Muziekacademie. Voor een uitgebreid overzicht van scholen verwijzen we u naar de onderwijsgids op de website van de gemeente Brecht.

Onderwijs : LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW
Sport : LET’S GO !

Sport : LET’S GO !

De gemeente Brecht telt heel wat leuke sportlocaties en sportclubs. Tennisvelden, hockey club, petanquebanen, voetbalpleinen, loopomlopen, Brechtse Yachtclub waar allerlei watersporten beoefend kunnen worden zoals kajakken.

Hockey : ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB

In Sint-Job-in-'t-Goor bij Brecht is de Belgische hockeyclub Royal Antwerp HC gevestigd. De club werd opgericht in 1923 als AHC en verkreeg in 1974 het predicaat ROYAL. De club telt ondertussen 1.100 leden en speelt bij de dames en de heren in de Eredivisie, het hoogste niveau in België. In 2007 mocht de club deelnemen aan de allereerste editie van de Euro Hockey League. De club beschikt over verlichte kunstgrasvelden en watervelden.

Hockey : ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB
Groene gemeente : GROEN, GROENER, GROENST

Groene gemeente : GROEN, GROENER, GROENST

Brecht is een landelijke en groene regio, centraal gelegen tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. Het dorp ligt aan het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

 

Even lekker de beentjes strekken in het groen? Dat kan! De 15 wandelpaden zijn weergegeven in een wandelbrochure en variëren van 2 tot 17 km.

Eten en drinken : BELEEF BRECHT !

Eten en drinken : BELEEF BRECHT !

In Brecht zijn verschillende leuke brasseries, restaurants en B&B's. Het oude tramstation van Brecht is volledig gerestaureerd en in de voormalige stationshal is nu ook een restaurant gevestigd. 

Vraag je gratis schatting aan