Bel ons

Regio Essen | Allure Real Estate

Regio Essen

Essen

De gemeente Essen is 47.48 km² groot en telt ruim 19.000 inwoners. Essen bestaat uit 6 verschillende wijken: Centrum, Statie, Heikant, Hoek, Horendonk en Wildert.

Openbaar vervoer: ALL ROADS LEAD TO ESSEN

Openbaar vervoer: ALL ROADS LEAD TO ESSEN

Een uitstekend trein- en busaanbod zijn een grote troef voor de bereikbaarheid van Essen. Lijn 12 (Amsterdam – Parijs) doorkruist immers Essen en brengt je zonder file rechtstreeks naar Antwerpen, Brussel, Amsterdam,….

Onderwijs: LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

Essen heeft een zeer uitgebreid en kwalitatief onderwijs aanbod! Kleuter- en lager onderwijs in elke wijk, veilig bereikbaar. Ook voor het secundair onderwijs is de keuze zeer uitgebreid. 

Onderwijs: LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW
Sport: LET’S GO !

Sport: LET’S GO !

Essen heeft een veelzijdig sport-aanbod! Naast verschillende tennisvelden , beschikt het sportpark “Hemelrijk” bijvoorbeeld over een moderne sporthal … etc

Een uitgebreid MTB-parcours (grensoverschrijdend), de fietsostrade, en vele fietsknooppunten maken van Essen eveneens een echt fietsparadijs. Het fietsknooppunten netwerk is (net als het wandelnetwerk) een pareltje dat de vele natuurgebieden aandoet.

Essen WANDELPARADIJS

Essen is een waar wandelparadijs, waar de kleur groen in al zijn schakeringen domineert: frisse grasweiden, uitgestrekte akkers en diepgroene naald- en loofbossen. Kom gratis een portie gezonde lucht tanken, neem je picknick mee, zet je op een bank en kom tot rust op de meest schilderachtige plekjes. De wandelknooppuntkaart 'Kempense Heide' kan daarbij de uitgelezen inspiratiebron zijn! 

Essen WANDELPARADIJS
Essen: een goed bewaarde  “GROENE HOTSPOT”!

Essen: een goed bewaarde “GROENE HOTSPOT”!

Essen ligt bovendien in het midden van een mozaïek van kleine dorpjes met aangename terrasjes. Binnen de horizon van Essen vind je Schijf, Horendonk, Nieuwmoer, Achtmaal, Nispen, Wouwse Plantage, Huijbergen, Essen-Hoek, Heikant en Wildert. Aangenaam verblijf verzekerd!

Essen schittert als een diamant tussen de mooiste natuurgebieden van de Antwerpse en Noord-Brabantse Kempen: het Grenspark Kalmthoutse Heide, de Wouwse Plantage, de Brabantse Wal, de Wildertse Duintjes,  de Maatjes, de Oude Buisse Heide, de Rucphense Heide en het Rozenven.

Ruiter routes: “Ride & Fly”

Speciaal voor ruiters werd een speciale kaart opgesteld met drie mooie lussen die met elkaar verbonden kunnen worden en doorheen de Wildertse Duintjes, de Horendonkse Bossen, het domein Hemelrijk en grenspark de Kalmthoutse Heide leiden. Zeker de moeite voor een heerlijke dag in de natuur! 

Ruiter routes: “Ride & Fly”
Eten en drinken: Essen bruist!

Eten en drinken: Essen bruist!

Niets is heerlijker dan zalig  genieten op gezellige terrasjes  met een lekker streekbiertje of wijntje langs de fietsroutes, culinair genieten van de streekspecialiteiten  (asperges van de Brabantse Wal, aardbeien uit de omgeving, honing van de plaatselijke imkers,…). Of je nu meer houdt van de verfijnde keuken, de buitenlandse keuken of een simpele snack: Essen has it!

Vraag je gratis schatting aan