Bel ons

Regio Kalmthout | Allure Real Estate

Regio Kalmthout

Kalmthout

Kalmthout heeft een oppervlakte van ongeveer 6000 ha, telt 18.000 inwoners en bestaat uit vijf wijken: Centrum, Dorp-Heuvel, Achterbroek, Nieuwmoer en Heide.

Openbaar vervoer : ALL ROADS LEAD TO KALMTHOUT

Openbaar vervoer : ALL ROADS LEAD TO KALMTHOUT

Voor de bus worden verschillende trajecten bediend. Via de website van De Lijn vind je een overzicht van alle dienstregelingen per lijn. Daarnaast kan je via de routeplanner ook je route voor trein, tram én metro berekenen. 

In Kalmthout kan je op drie plaatsen de trein nemen: Station Kalmthout – Halte Kijkuit - Station Heide . Lijn 12 (Amsterdam – Parijs) van het spoorwegnetwerk van de NMBS doorkruist immers Kalmthout. De dienstregeling vind je terug op de website van de NMBS.

Onderwijs : LEARNING TODAY =LEADING TOMORROW

Met maar liefst 16 onderwijsinstellingen is er een ruim en kwalitatief aanbod van scholen in Kalmthout en in de regio. De scholen zijn voor de meesten goed en veilig bereikbaar. Voor een uitgebreid overzicht van scholen verwijzen we u naar de onderwijsgids op de website van de gemeente Kalmthout.

Onderwijs : LEARNING TODAY =LEADING TOMORROW
Sport : GO GO GO !

Sport : GO GO GO !

In Kalmthout zijn er uitgebreide mogelijkheden om te sporten. Zo is er onder andere het sportpark met een atletiekpiste en petanque.  Er is een zwembad, skatebaan, tennisbanen, voetbalpleinen en talrijke sportclubs.

Fietsen : DROP A GEAR AND DISAPPEAR

Ook op de fiets is het leuk om Kalmthout te verkennen. Er is veel aandacht voor groen verkeer, brede fietspaden en een fietsostrade. En natuurlijk de deelfietsen: je vindt de zogenaamde Blue-bikes op verschillende locaties zodat je je vlot en snel kan verplaatsen. Ook voor mountainbikers zijn er volop mooie routes.

Fietsen : DROP A GEAR AND DISAPPEAR
Kalmthoutse Heide : THE GREEN FIX

Kalmthoutse Heide : THE GREEN FIX

Dit uitgestrekte heidegebied is de grote  trots van Kalmthout. Vooral de ecologische en cultuurhistorische waarden maken het gebied uniek en de moeite waard om te behouden. Bovendien is de Kalmthoutse Heide geklasseerd als 3 ***Stiltegebied! 

Even lekker de beentjes strekken in het groen ? Het natuurreservaat is ideaal om te wandelen. De wandelpaden zijn weergegeven op een handige wandelkaart, de afstanden van de paden variëren van 1,7 tot 24 km. Ze zijn allemaal bewegwijzerd met eigen symbolen en kleuren.  

Er grazen afwisselend ook  schapen, gallowayrunderen, koeien of zelfs  IJslandse paarden. Eén kudde loopt vrij rond in het begrazingsraster, waar de galloway's staan, een andere kudde wordt gehoed door de herder binnen en buiten het raster. Wil je grazers spotten, dan neem je best het wandelpad ‘schaap’. 

 

Het grenspark is vooral in het weekend erg populair bij de MTB rijders. Er zijn speciaal  aangelegde routes. 

 

Take your dog for a walk…op deze kaart kun je meteen zien waar je wel of niet met je hond mag wandelen.

Volg de hoefijzers…Vanuit het zuiden van het Grenspark kunnen ruiters vanaf de Withoefse Heide in Kalmthout aansluiten op het ruiterpad rond het Stappersven en op de noordelijke ruiterpaden richting Huijbergen en Ossendrecht: hier zijn mooie lussen te rijden. De ruiterpaden staan met zwarte stippellijnen aangeduid op de bezoekerskaart of op de met een hoefijzer aangeduide paden. 

Als je eens op een bijzondere manier de Kalmthoutse Heide wilt verkennen is het misschien een idee om eerst langs bezoekerscentrum De Vroente te gaan. Zo kun je  bijvoorbeeld de Heide op een interactieve manier ontdekken met een dierenkoffertje of een gps. 

Je kunt zelfs een picknick bestellen voor onderweg.

Arboretum : BEZOEK, BELEEF & BEWONDER

In alle seizoenen is Arboretum Kalmthout een bezoek waard. Geniet van meer dan 7000 bomen- en plantensoorten uit de hele wereld. Ieder seizoen is er iets nieuws te zien en er zijn allerlei activiteiten zoals workshops en wandelingen. 

Arboretum : BEZOEK, BELEEF & BEWONDER
Eten en drinken : KALMTHOUT BRUIST!

Eten en drinken : KALMTHOUT BRUIST!

Kalmthout is een bruisende gemeente. Daar horen natuurlijk ook leuke eet- en drankgelegenheden bij. Of je nou op zoek bent naar een chique restaurant of iets laagdrempeligers, een plek waar je spareribs kunt verorberen, de beste pizzeria ,  sushi …we've got it! 

Suske en Wiske museum : HEIKNEUTERS VAN KALMTHOUT

Ga met niemand minder dan Willy Vandersteen zélf op Striptoer in zijn oude villa en ontdek wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal!

Suske en Wiske museum : HEIKNEUTERS VAN KALMTHOUT
Bijenteeltmuseum : SWEET AS CAN BEE

Bijenteeltmuseum : SWEET AS CAN BEE

Je kan er de wondere wereld van de honingbij en de bijenteelt komen ontdekken! Het interactieve museum is opgebouwd zoals een honingraat: al dwalend door de zeshoekige cellen leer je het belang van bijen en de verschillende aspecten van de bijenwereld kennen.

Vraag je gratis schatting aan