Bel ons

Regio Brasschaat | Allure Real Estate

Belize

Regio Brasschaat

Charmant wonen in Brasschaat

De gemeente Brasschaat bestaat uit 7 verschillende wijken: Bethanië, Brasschaat-centrum, Driehoek, Kaart, Maria-ter-Heide, Sint-Mariaburg en Vriesdonk.

Openbaar Vervoer: ALL ROADS LEAD TO BRASSCHAAT

Voor de bus worden verschillende trajecten bediend. Via de website van De Lijn vind je een overzicht van alle dienstregelingen per lijn. Daarnaast kan je via de routeplanner ook je route voor trein, tram en metro berekenen. 

Openbaar Vervoer: ALL ROADS LEAD TO BRASSCHAAT
Onderwijs: LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

Onderwijs: LEARNING TODAY = LEADING TOMORROW

In Brasschaat vind je 17 basisscholen en 6 middelbare scholen. Ook wie levenslang wil leren kan in deze gemeente terecht voor kunst - en volwassenenonderwijs. Voor een uitgebreid overzicht van scholen verwijzen we u naar de onderwijsgids op de website van de gemeente Brasschaat.

Sport: LET’S GO !

In Brasschaat zijn er uitgebreide mogelijkheden om te sporten. In het prachtige Gemeentepark vind je o.a. een minigolfbaan, een base-ballveld, een hockeyveld en een basketbalveld. Naast het park vindt u ook het binnenzwembad van Brasschaat met glijbanen, springplanken en ook een fitness. Er is een sporthal, voetbalpleinen en er zijn talrijke sportclubs. 

Sport: LET’S GO !
9 Holes Golfbaan: Brasschaat Open Golf & Country Club

9 Holes Golfbaan: Brasschaat Open Golf & Country Club

Het Main Course is een volwaardig 9 holes parcours in een licht heuvelachtige, bosrijke omgeving. De meeste holes werden aangelegd rondom twee belangrijke waterpartijen, waardoor de baan erg technisch en uitdagend is voor spelers van elk niveau. Daarnaast is het extra pitch & putt parcours van het Junior Course ideaal om je kort spel te oefenen of als beginner aan de slag te gaan. Een putting green, ruime chipping green en de gigantische driving range met 46 verlichte en overdekte afslagplaatsen verspreid over 2 verdiepingen, vormen de ideale locatie voor wie met golf wil starten.

Spoorfietsen

Via de historische spoorlijn doorkruis je het voormalig Militair domein met een speciale spoorfiets. Tijdens de route van ongeveer 10km kan je lekker wegdromen en genieten van de prachtige natuur.

Spoorfietsen
Het Militair Vliegveld

Het Militair Vliegveld

In het weekend wordt het vliegveld gebruikt door de Brasschaatse vliegclub. Voor bezoekers is het vliegen van de sport-en zweefvliegtuigen een super spektakel. Het vliegveld is te vinden in het Klein Schietveld.

Het Gemeentepark

Het Gemeentepark is in 2009 uitgeroepen tot het eerste Vlaamse erfgoedlandschap.  In het park vindt u veel historisch erfgoed zoals het kasteel, het boothuisje en het jachtpaviljoen De Peperbus. Tussen al dit historisch erfgoed vindt u bomen van wel meer als 100 jaar oud.

Kasteel van Brasschaat

Dit prachtig kasteel ligt midden tussen het groen in het Gemeentepark. Naast het kasteel is er ook een unieke Rozentuin. Het terras kijkt uit over de vijver. 

1 van de 'Groene Zes'

1 van de 'Groene Zes'

Peerdsbos

Het peerdsbos is een van de oudste bossen van Antwerpen. Met zijn vele wandelwegen, sportmogelijkheden en picknickplaatsen is het Peerdsbos een ideale plaats om uw dag door te brengen. Midden in de rustige oase bevindt zich een supertoffe horecazaak en een kunstgalerij voor even te ontspannen. Voor de echte waaghalzen is er ook een hoogteparcours. 

Loopgravenpad Mastenbos

Het Mastenbos is zo’n 178 hectare groot en gelegen tussen de Oude Galgenstraat, de Kalmthoutsesteenweg en aan de overzijde van de Kalmthoutsesteenweg. In beide straten zijn er ook ingangen. Het bos biedt afwisseling van bos(randen) over zandige heivlaktes en ruige grasvlaktes tot bomendreven van vroegere landschapsparken. In het Mastenbos zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Je kan er ook bunkers bezoeken of het Loopgravenpad ontdekken.

De Uitlegger

Natuurdomein De Uitlegger is zo’n 88 ha groot en gelegen op de grens van Kapellen en Brasschaat. Je kan een ingang vinden in de Heidestraat-Zuid (Kapellen) en in de Sionkloosterlaan (Brasschaat). Door het domein De Uitlegger lopen wandel- en fietsroutes die slingeren tussen de rododendrons en rond de grote vijver. De Antitankgracht doorkruist het gebied en zorgt voor een bijzondere biotoop met heel wat zeldzame dieren en planten.  In het domein bevindt zich ook een hondenzone (ter hoogte van de grote vijver) waar honden zich helemaal kunnen uitleven.

De Mik

Vroeger was de Mik een beroemd arboretum, er zijn dus talrijke zeldzame bloemen- en plantensoorten. Nu kan je genieten van de rust en de natuur in de Mik. Het kasteel en de vijver zijn ook zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen. Naast het natuurgebied ligt er een kinderboerderij ‘de Mikerf’ en een gezellige hoeve waar je terecht kan om een lekker hoeve-ijs te proeven.

De Mik
Winkelcentrum SHOP TILL YOU DROP!

Winkelcentrum SHOP TILL YOU DROP!

In Brasschaat is er aan winkels geen gebrek. Je vindt hier voor ieder wat wils en dit allemaal midden in het centrum.

Eten en drinken : Brasschaat BRUIST!

Brasschaat is een bruisende gemeente. Daar horen vanzelfsprekend ook leuke eet- en drankgelegenheden bij. Voor ontbijt, lunch, brunch, diner of café…. er zijn heel veel toffe horecazaken. Van eenvoudig tot culinair spektakel …we’ve got it !

Eten en drinken : Brasschaat BRUIST!
Vraag je gratis schatting aan