Bel ons

Nieuws | Allure Real Estate | Verlaagd btw-tarief voor sloop...

Verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw wordt verlengd

27.03.2022

Verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw wordt verlengd

 

De verlaagde btw van 6% op sloop en wederopbouw wordt verlengd tot eind 2023 (KB 27 maart). Normaal gezien liep die maatregel eind dit jaar af. Er werd niet geraakt aan de voorwaarden voor deze tariefverlaging. Daarnaast heeft dit KB een btw-verlaging naar 6% ingevoerd voor de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. De maatregelen hebben als doel de vaak hoge kostprijs van energetische renovatie te drukkenVerlenging verlaagd btw-tarief sloop en heropbouw

 

De federale regering heeft daarom beslist  het verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw te verlengen tot 31 december 2023. Deze verlenging biedt gezinnen en bouwondernemingen zekerheid. Op een project van 350.000 euro (zonder btw), betekent deze maatregel uiteindelijk een besparing van net geen 50.000 euro. (19.800 euro btw in plaats van 69.300 euro bij 21%).

 

Andere btw-verlagingen

 

Daarnaast wordt een boost gegeven aan de aankoop en installatie van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers via het verlaagd btw-tarief van 6% vanaf 1 april 2022. Vandaag bestaat dat verlaagd tarief reeds voor woningen ouder dan 10 jaar. Deze maatregelen worden tot 31 december 2023 uitgebreid naar woningen jonger dan 10 jaar, inclusief nieuwbouwwoningen en woningen heropgebouwd na afbraak.

 

Bron : CIB Vlaanderen

Deel op sociale media

Facebook Facebook Linkedin Linkedin twitter twitter messenger messenger whatsapp whatsapp
Vraag je gratis schatting aan