Bel ons

Nieuws | Allure Real Estate | Binnenkort controles op aanwez...

Binnenkort controles op aanwezigheid EPC gemeenschappelijke delen

01.03.2022

Binnenkort controles op aanwezigheid EPC gemeenschappelijke delen

Sinds 1 januari 2022 moeten grote appartementsgebouwen met minstens 15 gebouweenheden over een EPC gemeenschappelijke delen (EPC GD) beschikken. Ondanks het verstrijken van de deadline, beschikt amper 40% van de appartementsgebouwen met minstens 15 gebouweenheden vandaag over een EPC GD. Weet dat het VEKA binnenkort de controles op de aanwezigheid van het EPC GD zal opstarten

 

Boetes

 

Als bij controle blijkt dat er geen EPC van de gemeenschappelijke delen aanwezig is, kan de eigenaar van het appartementsgebouw of de vereniging van mede-eigenaars (VME) een boete krijgen die kan oplopen tot 5000 euro.

 

Andere deadlines

 

De timing om te beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw werd bijgestuurd in functie van de grootte van het appartementsgebouw.  Het aantal gebouweenheden bepaalt wanneer het EPC verplicht moet aanwezig zijn. Kleinere gebouwen gebouwen vanaf 5 appartementen (en max. 14) moeten op 1 januari 2023 over een EPC voor de gemeenschappelijke delen beschikken. Bij de gebouwen met niet meer dan 4 appartementen is de richtdatum 1 januari 2024.

 

 

 

Bron : CIB Vlaanderen

Deel op sociale media

Facebook Facebook Linkedin Linkedin twitter twitter messenger messenger whatsapp whatsapp
Vraag je gratis schatting aan